Voorkom stormschade aan uw dak

Stormen zijn abnormale weersomstandigheden met soms vervelende gevolgen. Ieder jaar is het weer raak en zorgen stormschades voor topdrukte bij de dakdekkers. Maar er zijn natuurlijk altijd manieren om toekomstige stormschades te voorkomen. Vraag om advies bij Heesmans Dakwerken.

TIP A: Periodiek dakonderhoud.
Voorkom stormschade door periodiek onderhoud. Regelmatig dakonderhoud aan uw dak is echt geen overbodige luxe en voorkomt schades door extreme weersomstandigheden. Door regelmatig de kwaliteit van uw dak of dakgoot te laten controleren kunt u erger voorkomen. Maatregelen als het reinigen van het dak of schoonmaken van de dakgoten voorkomen verstoppingen bij afvoeren en overlast door daklekkage.

TIP B: Controleer op loszittende dakdelen of opkrullende dakranden.
Vormkom overlast en lekkages door het controleren van dakranden, afvoerputten en ontluchtingen. Controleer enkele malen per jaar uw dak op loszittende dakbedekking of kleine beschadigingen en maak u dak periodiek schoon. Het eenvoudig opvegen van loszittend leislag en bladeren helpt al enorm. Let ook op loszittende delen, haarscheuren of versplintering in bijvoorbeeld de bitumen. Vergeet ook niet te controleren of de daktrimmen of daklijsten nog goed vast zitten.

TIP C: Controleer het lood, metsel of voegwerk.
Loop het metselwerk van uw schoorsteen regelmatig na op scheuren in het voegwerk. Want scheuren kunnen leiden tot loszittend metselwerk dat bij storm weer tot het losraken van stenen of voegen kan leiden met vervelende gevolgen van dien. Het jaarlijks nalopen van haarscheurtjes bij loodaansluitingen is geen overbodige luxe. U bent niet de eerste die tijdens stormachtige dagen last krijgt van daklekkage door loszittend voeglood. Voorkom erger en onderneem tijdig actie en laat ons als dakspecialist regelmatig uw dak controleren of herstellen.